Poslastice napravljene od kuvanog testa za koje se retko se odlučujemo da ih pravimo sami.
Krofna sa eurokremom, krofna sa pekmezom, prazna krofna, američke krofnice... Sve one prijaju našem istančanom čulu ukusa, ali svima onima čija su preferencija torte i kolači sa puno krema, preporučujemo princes krofne. Ova poslastica se može pronaći u našoj radionici i pravimo ih po starim receptima, kao što su nekada pravile naše bake.
Mali, slatki, simpatični i pre svega ukusni, minjoni su pogodni kako za slave, tako i za rođendane, krštenja, venčanja i sve ostale proslave. Naši minjoni će ukusom i dekoracijom zasigurno zadiviti vaše goste.
Poslastičar Ištvan Lukačević se iz Sente preselio na Bled, a ’53. godine je, kao šef poslastičarske radnje u hotelu Park, izmislio recept za krempitu. Zapravo, upotrebio je stari vojvođanski recept, ali je polovinu krema od jaja zamenio ulupanim šlagom. Prvo je umesio kvalitetno testo od putera, presavio ga sedam puta i ostavio da odstoji do sledećeg jutra, a zatim isekao i pustio da se ohladi. Napravio je fini krem od jaja, koji je – uz stalno mešanje – vrio tačno sedam minuta. Toplom kremu je dodao ulupanu penu od belanaca. Koru je prekrio tom smesom, a kad se ona potpuno ohladila, preko nje je stavio ulupani šlag. Njega je prekrio drugom korom, koju je obilato posuo mlevenim vanil šećerom u prahu.
U hrskavom oklopu krije se kremasti šam, a ukus ovog kolača vole sve generacije.
Kuglof je jedinstven kolač ne samo zbog svog oblika već i zbog toga što njega možete konzumirati u svako doba dana i uz bilo koje piće. Kuglof sam po sebi može biti doručak uz mleko, kafu ili čaj. Možete ga na isti način servirati za užinu ili večeru uz čašu vina ili čak čašicu nekog žestokog pića ili likera. Naravno, ne smemo zaboraviti, kuglof je odličan dezert posle ručka ili večere.Veličine pravimo po želji od minimum 70g do velikih klasičnih kuglofa od 1kg. Vrste kuglofa: čokoladni sa višnjama, čokoladni sa lešnikom, čokoladni sa kafom, bela čokolada i brusnica, kandirano voće, kuglof sa jabukama orasima i cimetom, snikers kuglof, jafa kuglof, čupavac, frankfurtski venac, kuglof sa limunom i makom i zaher kuglof.
Štrudla ili savijača je vrsta jednostavnog, narodnog kolača. Kao fil se koristi mleveni mak, orah, rogač, lešnik i višnje.
Specijalitet kuće. Ukusan kolač od oraha, čokolade i domaćeg pekmeza od kajsije.
Ranije su domaćice redovno mesile ove jednostavne kolačiće koji su se topili u ustima. Vanilice se peku na tihoj vatri da ostanu bele. Tradicionalno za spajanje keksića koristimo džem od šipka.
Padobranci su kolači za svečane prilike. Sočni, hrskavi spolja, a meki iznutra, filovani čokoladnim kremom. Pravimo ih sa lešnikom, orasima, kokosom ili kikirikijem.
U ponudi imamo desetak vrsta keksića, vanilice sa pekmezom od šipka, belu, medenu, karamel, žerbo pitu sa domaćim pekmezom od kajsija.Od štangli u ponudi imamo orah, kokos, rafaelo štanglu. Ruske kape pravimo sa kokosom i orasima. Padobrance možete naći sa orasima, lešnikom, kokosom i kikirikijem. Svakodnevno u ponudi imamo i posne kolače: rozen torta sa orasima, lešnikom i makom, kokos rolatići, minjoni sa rumom, minjoni sa kesten pireom, šargarepice, korpice sa suvim voćem, medom i čokoladom.
Slike naših proizvoda možete pogledati u galeriji.
Ovde možete pogledati naš cenovnik.
30 godina
poslovanja
Adresa: Žarka Zrenjanina 4
Kontakt telefon: 021/522-679
Radno Vreme
Radnim danom: 06-17 časova
Subotom: 07-14 časova
Nedeljom ne radimo
Adresa: Partizanska 21
Proizvodnja telefon: 021/6215-803
Radno Vreme
Radnim danom: 06-17 časova
Subotom: 07-14 časova
Nedeljom ne radimo